Open Vld en Grobos (Grobbendonk en Bouwel Samen) trekken samen naar de Grobbendonkse kiezer. Beide partijen hadden veel raakpunten in hun programma en willen die voortaan samen realiseren.

Johan Verhaegen, fractieleider van Grobos in de Grobbendonkse gemeenteraad: "In 2006 trok Grobos met een 12-puntenprogramma naar de kiezer. Centraal daarin stond een open en eerlijke communicatie tussen burger en bestuur. Tot onze grote vreugde, bleek tijdens de voorbije legislatur dat Open Vld dit programma behoorlijk genegen was, waardoor het merendeel van deze ideeën effectief werd gerealiseerd."

Deze vruchtbare samenwerking, over grenzen van meerdereid en oppositie heen, was voor Grobos dan ook de aanleiding om verdere gesprekken te voeren met Open Vld over een gezamenlijke visie voor de gemeente.

Naast de rechtstreekse inspraak van iedere burger, onafhankelijk van politieke drukkingsgroepen of administratieve willekeur zijn ook het respect en verdraagzaamheid voor eenieder, ongeacht geloofsovertuiging, geslag of seksuele voorkeur, gedeelde waarden.

Martine Taelman, 1e schepen Open Vld, "Rechtstreekse inspraak van de burger zal als basis dienen van het programma dat Open Vld en Grobos gezamenlijk zullen opstellen. Op gemeentelijk vlak spelen immers niet zozeer de grote 'nationale' ideologieën een rol, maar wel de concretre problemen waarmee iedere burger te kampen heeft. Open Vld en Grobos zijn er dan ook van overtuigd dat ze samen een betere toekomst kunnen uitbouwen voor Grobbendonk en Bouwel.